Maartens werk geëxposeerd in Kunstenhuis te Zeist

Het is een spannende tijd voor Maarten. Voor het eerst in zijn leven zal zijn kunst namelijk tentoongesteld gaan worden! Maarten volgt momenteel een jaarcursus tekenen en schilderen voor mensen met een psychische en sociale kwetsbaarheid. Deze cursus is een nieuwe samenwerking tussen Kwintes, waar Maarten begeleid woont, en het Kunstenhuis in Zeist. De cursus is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Zeist en wordt begeleid door beeldend therapeut Daphne Ritzen.

Maarten over de cursus: “Ik leer nieuwe technieken en gebruik sommige ervan in mijn werk: ik schilder nu vaker met acrylverf en durf een groter formaat papier te gebruiken. Daar zou ik thuis als ik in mijn eentje werk niet aan toe komen. Als ik schilder vergeet ik het leven om me heen en dat voelt prettig; ik krijg inspiratie en ik voel dan wat ik moet doen en met welke kleur. Ik ben benieuwd wat andere mensen ervan vinden.”

Maarten schilderend tijdens de cursus
Poster aankondiging expositie

Op vrijdag 9 juni a.s. vindt de feestelijke opening plaats van de expositie waar het werk van de cursisten te zien is. We willen jullie allemaal van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. Om 19.30u opent Marcel Fluitman, wethouder zorg en cultuur van de gemeente Zeist, de expositie. Inloop is vanaf 19.15 uur. Na de opening is de expositie te bezichtigen onder het genot van een hapje en een drankje dat wordt verzorgd door KooKunst (Kwintes). De tentoonstelling is t/m 26 juni op werkdagen te bezoeken in het Kunstenhuis (Egelinglaan 2b te Zeist).