Het idee

Na jaren van pieken en dalen leidt Maarten een redelijk stabiel leven waar hij waarde aan hecht en tevreden mee is. Met zijn 60e verjaardag in zicht reflecteert hij steeds vaker op zijn leven en de rol van zijn ziekte daarin. Vooral met zijn zus Karien en zwager Pieter, beide ervaren filmmakers, heeft hij hier veel gesprekken over. Samen kwamen ze op het idee om een documentaire te gaan maken, zodat ook anderen kunnen zien hoe een leven met schizofrenie er werkelijk uit ziet.

Steun uit allerlei hoeken

Het idee werd uitgewerkt en in het veld werd nagevraagd of er belangstelling voor een dergelijke documentaire zou zijn. Dit bleek het geval. We kregen enthousiaste reacties van Kwintes, Altrecht en Ypsilon. Zij wilden de documentaire in overleg met hun achterban graag gebruiken voor educatieve doeleinden en zegden hun steun  toe.

Een crowdfunding campagne

Om de documentaire mogelijk te maken hebben we een crowdfunding campagne opgezet. De campagne werd een groot succes! Al na twee weken was het benodigde bedrag bij elkaar. Dit moment was een groot feest: vanaf toen wisten we zeker wisten dat de documentaire er ging komen!

Pieter filmt Maarten

Bijna klaar!

Vanaf januari 2017 werd er hard gewerkt door het filmteam. Door de vertrouwensband die Karien heeft met Maarten en haar achtergrond als orthopedagoge nam zij de rol van producente als vanzelf op zich. Pieter, partner van Karien en ervaren filmmaker bij Het Rozenhuis Producties, regisseerde. Na maanden van opnames maken en monteren is de documentaire nu vrijwel klaar. Nog wat laatste finishing touches en dan op naar de première op 10 april 2018!

Voorbereiding

Juli 2016

Het idee werd uitgewerkt en op haalbaarheid gecheckt. Kwintes, Altrecht en Ypsilon reageren enthousiast op het initiatief.

Financiering

November 2016

Financiering m.b.v. crowdfunding.

Preproductie

Januari 2017

Ontwikkeling concept draaiboek.

Productie

Februari 2017

Draaiboek wordt afgerond en de filmopnames worden gemaakt.

Premontage

Augustus 2017

Filmopnames inpassen in verhaallijn. Preview voor select publiek.

Montage

Oktober 2017

Afmonteren definitief eindproduct inclusief kleur- en geluidscorrecties.

Première

Voorjaar 2018

Première en vervolgvertoningen.