Geïnteresseerd in een vertoning met nagesprek?
Een vertoning van de documentaire leent zich er goed voor om in gesprek te raken over psychische aandoeningen in de familie of nabije omgeving, het stigma rond psychische aandoeningen, de manier waarop je dit bespreekbaar kunt maken en wat zo'n gesprek je allemaal kan brengen. De filmmakers delen graag hun persoonlijke ervaringen met geïnteresseerden en belanghebbenden, zoals GGZ-instellingen, patiëntenverenigingen of beroepsverenigingen.
Kosten voor een vertoning in combinatie met lezing en nagesprek zijn in overleg. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via het contactformulier.
Donderdag 17 maart in het Kerkelijk Centrum Zeist West.Gratis film- en gespreksronde, over omgaan met mensen met onbekend gedrag. Programma19:00 uur Inloop koffie/thee19:30 uur Start film20:30 uur Gesprek film21:30 uur Eind
Lees verderFilmvertoning voor gemeentelijk wijk- en sociaal team Zeist-Oost voor buurtbewoners en lokale ondersteuners van kwetsbare burgers.
Lees verderfilmvertoning voor Nautus adviseurs werkzaam bij gemeenten in Nederland ter ondersteuning bij implementatie van doelstellingen van de (door)decentralisatie van thema’s uit het sociaal domein
Lees verderVoor de participatieraden van Flevolander gemeenten Almere, Lelystad, Flevoland, Urk en Zeewolde is de film vertoond op donderdag 5 september in het Agora theater in Lelystad. Het doel was de raadsleden van ‘uit het leven gegrepen’ informatie te voorzien zodat zij nog scherper geformuleerde aanbevelingen kunnen doen voor het nieuwe beleidskader Regionaal Kader Zorglandschap WMO…
Lees verderTijdens de maandelijkse 3de dinsdag van de afdeling Ypsilon Amsterdam waar relevante GGZ-thema’s aan de orde komen werd de documentaire vertoond op 18 juni. Na afloop van de film lieten de Ypsilonleden weten dat zij het levensverhaal van Maarten aangrijpend vonden en zij hem openharig vonden en hem als zeer nabij ervaarden. Voorts ontstond een…
Lees verderFilm- en gespreksmiddag over omgaan met personen met verward gedrag. Het wijk- en sociaal team Zeist-Noord nodigt buurtbewoners uit om de film over Maarten te zien die leeft met de aandoening schizofrenie. Doel is met elkaar meer inzicht krijgen in het leven van personen die zich soms verward gedragen en wat dit vraagt van…
Lees verderIn week van de psychiatrie, 27 maart 2019 maart organiseert de Meerpaal Welzijn samen met Kwintes en Adviesraad Sociaal Domein Dronten. Infotainment “Verwarring in de wijk” Regelmatig verschijnen berichten over mensen met verward gedrag die oorzaak zijn van zorg, overlast en/of gevaarlijke situaties. Deze avond wordt een beeld geschetst van de mens achter het…
Lees verderAdvocaten van de werkgroep Wet Bijzondere Opnemingen in psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ), van het arrondissement Midden-Nederland, organiseert elk kwartaal een ledenvergadering met aansluitend een lezing over een actueel onderwerp verzorgd door een externe expert. De documentaire zal worden vertoond met aansluitend discussie.
Lees verderGemeente Zeist nodigt professionals uit die werken in de wijken voor de film ‘stemmingmakerij in de bovenkamer’. Naar aanleiding van de filmvertoning is er een gespreksronde over personen met verward gedrag. De filmvertoning vindt plaats in het gemeentehuis. Doel van de avond is met elkaar meer inzicht krijgen in het leven van personen die zich…
Lees verderGemeente Alphen aan de Rijn wil haar uitvoeringsprogramma ‘Blijf in de buurt’ dat in 2021 in de wijken moet zijn geïmplementeerd, ook bij de eigen medewerkers onder de aandacht brengen. Tijdens een lunchbijeenkomst in de Alphense raadszaal wordt de film vertoond als aanzet voor discussie. Centraal staat de vraag wat nodig is voor alle burgers,…
Lees verder