Waarom hebben we de documentaire gemaakt?

Niet alleen Maarten vindt het belangrijk dat kennis over en begrip voor mensen met een sociale (psychiatrische) kwetsbaarheid voor een groter publiek inzichtelijk wordt. Kwintes, Altrecht, Ypsilon en Samen Sterk Zonder Stigma zijn enthousisate partners en gaan de documentaire in overleg met hun achterban gebruiken voor educatieve doeleinden. Beijk de filmpjes hier beneden over waarom zij het zo belangrijk vinden dat de documentaire is gemaakt.

"Stel, je hoort van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat iemand die nare dingen tegen je zegt. Dat heeft een hele grote invloed op je leven en je moet echt een manier vinden om daarmee te dealen."

Iris Sommer, hoogleraar psychiatrie UMC Utrecht Hersencentrum

"Wat voor mij de doorslag gaf was dat zijn wens wordt gedeeld door zijn familie, waardoor zijn verhaal ook een beetje hun verhaal wordt."

Jan Willem van Zuthem, voorzitter Raad van Bestuur Kwintes

"Wat betekent dat voor je leven en hoe vind je dan toch uiteindelijk vanuit de diepste dalen je geluk? Ik denk dat dat belangrijk is om te laten zien."

Pieter Prins, psychiater crisisdienst en geneesheer-directeur Altrecht

"Wij van Ypsilon vinden het heel belangrijk dat ervaringsverhalen zoals dat van Maarten zichtbaar gemaakt worden, niet alleen voor familieleden en patiënten, maar ook voor hulpverleners en beleidsmakers."

Wies van den Nieuwendijk, bestuurslid Ypsilon